Belépés MINI, SMART, XXL csomagos ügyfeleknek Belépés WEB-SERVER LITE csomagos ügyfeleknek

A LadyBird Távoli küldés használata

Első lépésként a Beállítások / E-mail beállítások / Távoli küldési beállítások menüpontban elő kell készíteni a projektünket a távoli küldés használatára.

távoli küldés beállításai

A projekthez kapcsolódó kulcs a biztonságos távoli küldést szolgálja, ez automatikusan generálódik az első mentés után, bármikor új kulcs generálható.

A küldési beállításoknál azt lehet megadni, hogy hogyan mi alapján szeretnénk a címzettet vagy címzetteket kiválasztani a küldéshez, ezt a kulcs mezőnél tudjuk megadni. Van lehetőség olyan email címre is küldeményt küldeni, ami nem szerepel a címlistánkon.

A küldés során előfordulhat, hogy olyan adatot adunk meg a címzett kiválasztására, ami több címzettnél is szerepel. Ezért van lehetőségünk arról dönteni, hogy a kulcsnak megfelelő egy címzettnek, vagy címzetteknek szeretnénk küldeni, előbbi esetben több megfelelő címzett esetén a rendszer „to many addressee found” hibát adja válaszul.

A távoli küldés során küldött email-ek feladója és válaszcíme alapértelmezetten a projektben beállított értékek, ezeket a levelezési beállításoknál felülírhatjuk.

A Mentés és példakód generálása gombra kattintva a rendszer legenerálja a küldés használatához tartozó példakódot, ahol letölthetjük a küldés használatához szükséges függvénykönyvtárat is.

A példakód alapján és a letöltött függvénykönyvtár segítségével fel tudjuk készíteni a saját programkódunkat a Ladybird-ön keresztüli e-mailküldésre. A függvénykönyvtár tartalmaz egy Config.php állományt, ami a LadyBird távoli használatához szükséges kapcsolódási adatokat tartalmazza, ezt a projekthez tartozó kulcs módosítása vagy más projektbe történő távoli küldési beállítás felvétele esetén frissíteni kell.

példakód

A távoli küldés használatához a példakódban a következő változtatásokat kell elvégeznünk. Meg kell adnunk a függvénykönyvtárban található LBMail.php fájl elérhetőségét, majd példányosítanunk kell az LBMail osztályt, a példányosításnál a projektünk nevét kell megadni paraméterül ékezetek és írásjelek nélkül. Például „Első projektem” név esetén a paraméter „elso_projektem”. A paramétert megtaláljuk a Config.php állományban is.

A küldemény kiküldése a send() függvény meghívásával történik. A függvény a következő paramétereket várja:

  • 1. a küldemény azonosítója, melyet a LadyBird-ben legegyszerűbben a küldemény szerkesztésénél vagy előnézeténél az oldal címsorában találunk.
  • 2. a címzett (-ek) azonosításához szükséges asszociatív tömb, melynek kulcs értékei a távoli küldés beállításánál bejelölt kulcsok lehetnek. Ezeket a lehetséges kulcsokat a rendszer automatikus kigenerálja a példakódba.
  • 3. a küldeményben elhelyezhetőek különböző dinamikus elemek, melyeket a távoli küldés során lecserélhetünk. Például a küldeményben a {{tárgy}} dinamikus elem jelöli az email egy részét és ennek értékét a távoli küldés során adjuk át a rendszernek.
  • 4. utolsó paraméterként a küldeményhez csatolandó állományokat tudjuk átadni.

 


LadyBird Marketing Rendszer | A professzionális online marketing asszisztens.
Telefonszám: +36 (52) 541 346 • E-mail: support@ladybird.hu
© 2017 Web-Server Kft.